top of page
Search
  • Writer's pictureAlexandra Nastase

Recunoștința - Arta de a (ne) Iubi cu Sens

Tu ce vezi când ai ochii închiși?


Poate una dintre cele mai valoroase lecții pe care le-am înțeles în procesul meu terapeutic, a fost să realizez că una dintre cele mai importante chei spre starea de bine, de echlibru, este abilitatea mea de fi recunoscătoare, de a aprecia ceea ce sunt, am și există în jurul meu.


Deseori, în cabinet, constat că una dintre principalele noastre rădăcini de nefericire și nemulțumire, este de fapt dificultatea noastră de a recunoaște valoarea a ceea ce avem deja la îndemână.

În schimb, tânjim, adesea fără succes, după atracțiile imaginare ale altor locuri, oameni, lucruri, versiuni apuse ale noastre.


Ne îndepărtam de cine suntem, de cei ce ne sunt conectați, de lucrurile la care avem acces și de ceea ce avem deja.


Realitatea lucrurilor este diferită totuși atunci când îndrăznim să deschidem ochii și să ne ancorăm în prezent. Acela este momentul în care înțelegem că s-ar putea să fim deja mult mai bogați decât credem; este posibil ca nemulțumirea noastră să nu provină din absența a ceea ce tânjim, ci din eșecul de a extrage valoare din ceea ce posedăm deja.


Cred și promovez aprecierea drep o arta. Am înteles cât de valoros este să ne oprim din fuga permanentă după lucruri noi și să zăbovim pentru o clipă ca să vedem, să îmbrățișăm ceea ce este deja în fața noastră, uneori cu eticheta de comun, banal, obisnuit, default poate.


Discursul apreciativ este poate ușor nefiresc și în opoziție chiar și culturii noastre, ce, de multe ori, are o lupă îndreptată spre negativ.


Și totuși, cum ar fi să ne oprim fix pentru o clipă spre a recunoaște ceea ce există deja, cine suntem noi acum, cine sunt oamenii din jurul nostru, ce avem în acest moment T0?

Cum ar fi să dam startul unui discurs apreciativ deliberat, voluntar îndreptat înspre partenerii noștri, părinții noștri, oameni dragi din toate domeniile? Spre sine?


Oare cât de mulțumiți am fi de noi atunci?


Hai să începem simplu:


🌿 Te văd!

🌿 Te aud!

🌿 Te apreciez!

🌿 Ești important pentru mine!

🌿 Mă bucur de ce am..


Daca ai câteva clipe astăzi, scrie un mesaj de recunoștință de un rând și jumătate și trimite-l spre 3 persoane dragi tie.


Iți doresc ca prima persoană la care ajunge acest mesaj să fii chiar tu!



41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page