
MindShape
Program Online Live 20 – 31 mai
MindShape: obiceiuri sănătoase pentru o minte în echilibru
ÎmprieteneÈ™te-te cu mintea ta
Știi ce-ți dorești dar ceva pare să te oprească mereu să ajungi acolo?
Ai aflat ce e important pentru starea ta de bine și totuși nu reușești să implementezi acele obiceiuri sănătoase?
Sau pur È™i simplu îÈ›i este dificil să-È›i găseÈ™ti o direcÈ›ie?
Dacă ai răspuns DA la cel puÈ›in una dintre întrebări, cel mai probabil te confrunÈ›i È™i tu, ca majoritatea oamenilor, cu o formă mai uÈ™oară sau mai puternică de autosabotare.
Autosabotarea înseamnă a sta în calea propriei fericiri, cu tot ce presupune aceasta pentru fiecare: relaÈ›ii armonioase cu ceilalÈ›i È™i cu sine, succes în viaÈ›a profesională, stil de viață sănătos.
În practică, autosabotarea se manifestă prin diverse comportamente: amânare, evitare, (auto)critică, ruminare, control, victimizare, (auto)blamare, sacrificiu, a face pe plac celorlalÈ›i. În spatele acestor comportamente însă stau tipare de gândire, convingeri adânci despre sine, despre lume, despre viitor, care ne împiedică să trăim o viață echilibrată, cu atenÈ›ie la starea noastră de bine.
Cele mai frecvente astfel de capcane mentale sunt “Nu sunt suficient de bun”, “Trebuie să fiu perfect”, “Nu merit”, “Sunt egoist dacă am grijă de mine”, ‘Trebuie să muncesc din greu”.
Cel mai mare sabotor este de fapt mintea noastră. Cum ar fi dacă am învăța să folosim această putere extraordinară a minÈ›ii, în beneficiul nostru? Cum ar fi ca mintea să ne fie mai des aliat decât sabotor?
În programul MindShape, punem reflectoarele pe ceea ce ne blochează, ceea ce ne limitează È™i aducem practici È™i exerciÈ›ii care să scadă puterea acestor mecanisme.
Prin exerciții de introspecție și meditații ghidate, vom lucra pe 3 paliere:
1. Conștientizare
2. ÎnÈ›elegere È™i acceptare
3. Evoluție și schimbare

Tehnici și concepte adoptate
Vom folosi tehnici din Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală, Terapia Schemelor, Neuroștiință și Mindfulness pentru a aborda următoarele tematici:
# sabotori interni
# convingeri limitative
# legătura dintre gânduri, emoÈ›ii È™i comportamente
# mecanismele de coping
# sindromul impostorului
# anxietatea și mintea agitată
# dialogul interior si vocea critica
# gestionarea stresului
# compasiunea de sine
# puterea interioară